Jeg var 14 år og var med en venninne på fjellet, vi skulle bo på en hytte og stå slalom. En kveld skulle vi gå ut og se oss litt omkring.

Det var et utested på området hvor vi gikk inn. Vi kom i prat med noen gutter som var i militæret i byen. De drakk øl og spanderte raust på oss. Jeg hadde aldri drukket før. Jeg ble sanseløst beruset. En av guttene fikk låne et rom på en hytte av en kamerat og tok meg med dit. Jeg husker bare bruddstykker. Vi lå på en seng og det var ubeskrivelig vondt. Foreldrene til venninnen min kom og hentet oss. De fikk høre hva som var hendt.  Jeg var drita og ropte ut foran alle «Jeg lå med han der». Dagen etter var jeg blodig og sår. Foreldrene til min venninne var sjokkerte og sa jeg ikke måtte fortelle dette til noen. Bare jeg ikke var blitt gravid, skulle dette gå bra. Bare ingen fikk vite hvor uansvarlige de hadde vært. Vi så militærguttene i bakken dagen etter og de pekte på meg og lo. Nå er jeg godt over 40 og har egne døtre. Vet med meg selv at hadde jeg vært de voksne den gang, hadde jeg tatt vare på denne jenta på en mindre egoistisk måte. Først nå de siste årene, har jeg forstått at jeg var utsatt for et overgrep. At dette ikke var noe jeg valgte å være med på. På grunn av fokuset dette har hatt i media. Tusen takk til alle som har gjort dette synlig for meg. Nå kan jeg slutte å skamme meg over å ha gitt noe verdifullt bort til en som ikke fortjener så mye som en tanke fra min side. Nå kan jeg trøste den lille, uvitende jenta jeg var den gangen, som fortsatt bor inne i meg. Jeg sliter fortsatt med en følelse av mindreverd. Jeg skal trøste henne til hun forstår at hun var naiv, et barn, som ikke ble sett av de voksne rundt henne.