Jeg var 15 år og var russ og skulle feire at ni år på grunnskolen var over. Rett før russetida startet, var jeg med i en ulykke der jeg brakk håndleddet. Jeg gikk derfor inn i russetida med gips på armen og tok smertestillende medisiner.

Mange folk var samlet i et privathus, der foreldrene til han som bodde der, var bortreist. Jeg var sammen med en gutt som var 18 år og vi drakk og hørte på musikk nede på et rom i kjelleren. Det var mange folk, både på det rommet og ellers i huset. Jeg måtte gå på toalettet, som lå en trapp opp. Da jeg reiste meg opp, kjente jeg hvor beruset jeg var. Jeg kom meg opp på badet og gjorde meg ferdig. Da jeg låste opp døra, sto han utenfor. Vi hadde vært sammen noen uker før, som kjærester, men vi hadde aldri ligget sammen, for jeg ville ikke. Han sto der og sperret veien for meg og sa at NÅ skulle jeg ikke si nei. Han tvang meg inn på badet og ned på gulvet. Jeg klarte ikke å stoppe han med bare en hånd. Mens han holdt på, gråt jeg og ba han slutte, men han bare lo og frydet seg. Da han var ferdig, kledde han på seg og gikk ut. Han lot døra stå åpen. Utenfor sto noen jenter, som lo av meg. Jeg gråt og klarte etter hvert å få på meg klærne. Jeg kom meg ut og ned til kjæresten min. Da jeg fortalte hva som hadde skjedd, så trodde de meg ikke! Jeg ble fortvilet og bestemte meg for å forlate hele festen og dra hjem. Jeg tenkte at det ikke var noen vits å anmelde det, siden ingen ville tro på meg.

Jeg møtte han igjen i Alta cirka fem år etterpå og da begynte han å flørte med meg og ville sjekke meg opp. Det viste seg at han bodde på samme hybelhus som meg og jeg bestemte meg for å se hvor langt han ville gå. Jeg visste nemlig at han hadde dame og barn på vei. Jeg var kvalm av han, men spilte med på flørten. Da jeg banket på hybeldøra hans, ble kvalmen sterkere, men jeg bestemte meg for å konfrontere han med det som hadde skjedd da jeg var russ. Jeg sa til han at han hadde ødelagt deler av ungdomslivet mitt! Han ble helt sjokkert! Hva mente jeg med det? Husker du ikke at du voldtok meg på badegulvet i det huset? Nei, han husket ikke det. Vel, jeg gikk derfra og før jeg gikk, spurte jeg han om han ville at jeg skulle fortelle dette til dama hans. Han tryglet og ba om unnskyldning for det som hadde skjedd. Jeg fortalte det aldri videre til noen andre. Hvorfor skulle flere lide? Jeg klarte å gå videre med livet mitt.