Jeg var rundt 4 år. Kanskje nesten 5, jeg er ikke sikker.

Jeg lå i den varme senga mi og hørte HAN i trappen. Fottrinnene var hans. Harde, respektløse tramp. Iskloen tok tak i magen og strammet grepet hardt. Hva nå? Med hele den lille kroppen stiv, ble jeg liggende under teppet. Hva hadde vi gjort nå? Hva hadde vi gjort galt? Tankene raste, jeg husket ingenting som var galt. Ikke at det trengte å være noe galt, det var ikke det. Døren ble revet opp, kroppen gikk fra å være stiv til å forsvinne. Eller jeg forsvant. Opp  over hodet et sted. Han gikk forbi min seng og bort til min søsters, hun var 9 år. Jeg tenkte at det ikke var jeg som skulle få bank, men henne. De vanlige lydene av juling og slag kom ikke. En tynn jentestemme ba: Nei jeg vil ikke! Nesten forsiktig, som om det var om å gjøre at han ikke skulle bli sint og slå. Det basket i tepper, sengen knaket og det var lyder jeg ikke kjente igjen. Jeg lå så musestille som jeg kunne, ville ikke på noen måte tilkjennegi at jeg var våken. Kanskje jeg slapp unna dette som jeg ikke visste hva var? En annerledes lyd enn sint stemme fylte rommet, men den hørtes farlig ut likevel. Et hardt slag hørtes, et klask som når noen slår et ansikt med flat hånd. Jeg hadde hørt det mange ganger før, og følt det i mitt eget ansikt også. Han gikk ut av rommet igjen, slamret døren igjen etter seg og jeg kunne høre min søster ligge og gråte. Jeg ventet enda en stund, så hvisket jeg: Hva var det pappa gjorde? Hysj sa hun. Legg deg og sov. Jeg spurte igjen, men fikk samme svar. Lenge ble jeg liggende og høre henne gråte ned i puta si. Slik var hverdagen for to små jenter et sted i Nord-Norge. Senere ble det min tur.

Vi har aldri snakket om det, det eksisterer ikke. Det har derimot splittet oss, og jeg hater han mest for at han tok fra meg søsteren min. Vi finner aldri veien tilbake til hverandre igjen, den vonde veien er alt for kronglete og minebelagt til det. Seksuelle overgrep er det mest skammelige som kan skje et lite barn og det følger deg livet ut uansett hvor mange terapeuter du snakker med.